85 g osaltat smör
200 g creme cheese
1/2 tsk vaniljextrakt
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 msk kakaopulver
2 dl vetemjöl
50 g hackade pecannötter
Kolaglasyr:
4 msk smör
1 msk mjölk
1 3/4 dl florsocker
2 msk kakaopulver
pekannötter till dekoren
Vispa ägg & resten av sockret poröst. Smält smöret i en kastrull och blanda i kakaon. Vispa ner smörsmeten i äggblandningen. Rör försiktigt ner mjöl och nötter.
Häll ner halva smeten i ungsformen, bre ut det i kanterna och stryk på ett jämt lager av cremecheese-smeten ovanpå och sedan resten av kaksmeten. In i ugnen i ca 40-45 min.
Blanda ihop kolaglasyren i en kastrull på spisen, jag brukar göra två satser. När kakan är klar i ugnen och svalnat lite så bre på glasyren och dekorera med pekannötter!
Väl smakat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar